Hagymafélék termesztése és értékesítése

Hagyma termésünk egy része a feldolgozóipar számára kerül értékesítésre, másik része pedig a helyben megtalálható tisztító, válogató és csomagoló gépsorokon történő feldolgozás során az áruházláncok igényei szerint kerülnek az üzletek polcaira.

Hagymaféléink között számos fajta megtalálható, mint a fokhagyma, lila- és vöröshagyma, áttelelő hagyma, ezeken belül is a tavaszi zöldvágottól az egész évben kapható érett, hálós csomagolású hagymákig széles a paletta.

A hagymafélék tekintetében is elmondható, hogy fajtaválasztásunkban igyekszünk a piaci igényeket szem előtt tartva termelni.

Intenzív termesztéstechnológia jellemzi a szántóföldi hagymatermesztésünket, mely öntözött körülmények között zajlik. Területi megoszlást tekintve elmondható, hogy éves szinten a 100 hektárt meghaladó területekkel kell számolni. Termesztésünk jól gépesített, a magvetéstől a szedésig munkagépekkel hatékonyan történik a termelés. Szedés után pedig a telephelyünkön megtalálhatóak a tisztítás, osztályozás, csomagolás gépei, melyekkel az áruházláncok igényeinek megfelelően tudjuk kiszerelni termékeinket. A legtöbb kézimunka igényt ez utóbbi feladat igényli.

Hagyma termésünk egy része a feldolgozóipar számára kerül értékesítésre, másik része pedig helyben a TÉSZ telepén megtalálható tisztító, válogató és csomagoló gépsorokon történő feldolgozás során az áruházláncok igényei szerint címkézve, csomagolva kerülnek az üzletek polcaira, majd onnan a vásárlók kosaraiba.

Itt is törekszünk az áru frissességét megőrizni, erre a célra szolgál a telepen belül létesített 2200 ㎡-es hagyma tároló és manipuláló csarnokunk. Ez a csarnok automatikusan, nyomólevegős technológiával -5 és +35 °C közötti hőmérsékletet és megfelelő páratartalmat biztosít, így egy évig minőségromlás nélkül tárolható a termék. A tárolási kapacitás 400 tonna fokhagyma és 3200 tonna vöröshagyma.

Hagymafélék termesztése és értékesítése Gyakori kérdések

  • Milyen fajtákat termesztenek a hagymafélék között?

    A hagymafélék között számos fajta megtalálható, mint a fokhagyma, lila- és vöröshagyma, áttelelő hagyma. Ezek belül is különböző típusok szerepelnek, például a tavaszi zöldvágottól az egész évben kapható érett, hálós csomagolású hagymákig terjed a paletta.

  • Milyen technológiát alkalmaznak a hagymafélék termesztése során?

    Intenzív termesztéstechnológiát alkalmazunk a szántóföldi hagymatermesztésük során, mely öntözött körülmények között zajlik. A termesztés jól gépesített, a magvetéstől a szedésig munkagépekkel hatékonyan történik.

  • Mekkora területen termesztik a hagymaféléket évente?

    100 hektárt meghaladó területen.

  • Hogyan zajlik a feldolgozás és csomagolás a termékek számára?

    A hagyma termés egy része a feldolgozóipar számára kerül értékesítésre, másik része pedig a helyben megtalálható tisztító, válogató és csomagoló gépsorokon történő feldolgozás során az áruházláncok igényei szerint kerülnek az üzletek polcaira.

  • Milyen módon őrzik meg a hagyma frissességét, és milyen tároló kapacitással rendelkeznek?

    A hagyma frissességét a telephelyen belül létesített 2200 ㎡-es hagyma tároló és manipuláló csarnokban őrizzük meg. Ez a csarnok automatikusan, nyomólevegős technológiával -5 és +35 °C közötti hőmérsékletet és megfelelő páratartalmat biztosít, így a termék egy évig minőségromlás nélkül tárolható. A tárolási kapacitás 400 tonna fokhagyma és 3200 tonna vöröshagyma.

Készséggel állunk rendelkezésedre! Segíthetünk valamiben?

Munkatársainkat az alábbi elérhetőségek bármelyikén keressed bizalommal. Készséggel állunk rendelkezésedre!