Minőség és élelmiszerbiztonság politika

Minőség és élelmiszerbiztonsági politika a Dombegyházi EURO TÉSZ KFT. zöldség- és szántóföldi növények termesztésére.

A Dombegyházi EURO Szövetkezet célja a biztonságos és egyenletesen jó minőségben előállított és forgalmazott termékeken keresztül a vevők igényeinek messzemenő kielégítése, a fogyasztók biztonságának garantálása.

A szövetkezet vezetőinek gondolkodásában és a termesztési gyakorlatban elsődlegességet élvező minőségi és élelmiszerbiztonsági szempontok növelik a bizalmat a szövetkezet által forgalmazott termékek iránt, amely egyben alapvető záloga a szövetkezet eredményes munkájának.

A szövetkezet és az általa termelt és forgalmazott zöldségfélék és szántóföldi növények jó hírnevének megőrzése érdekében az alábbiakat tartjuk fontosnak:

  • betartani az GLOBAL G.A.P. általános szabályzatában és a megfelelőségi kritériumokban és ellenőrzési pontokban foglalt követelményeket,
  • a biztonságos élelmiszer alapanyagok, zöldségfélék, szántóföldi növények előállítását és forgalmazását a helyes mezőgazdasági gyakorlatok alkalmazásával, az GLOBAL G.A.P. zöldség és szántóföldi növénytermesztési  rendszer hatékony működtetése, a termékkezelés területén a HACCP elvek érvényesítése, a dolgozó egészségének és jólétének biztosítása és a folyamatok felügyelete révén azok megvalósítása,
  • a dokumentációs rendszer (nyilvántartások, jegyzőkönyvek, feljegyzések, munkautasítások) tegye lehetővé a termékek nyomon követését a termesztés és termékkezelés folyamataiban,
  • a szolgáltatásként végzett feladatokat, ellátókat értesíteni és segíteni, hogy a minőségi és élelmiszerbiztonsági követelményeknek megfelelőképpen végezzék el munkájukat,
  • technológiai követelményeinket a lehetőségek szerinti korszerűsíteni és javítani, hogy az üzemépületek, eszközök és termelő berendezések garanciát jelentsenek a termékek biztonságához és minőségi színvonalához,
  • a korszerű követelményeknek eleget tevő higiéniai feltételek biztosítása,
  • dolgozók folyamatos oktatása, képzése, hogy az élelmiszerbiztonsági és minőségi elvárásokkal azonosulva végezzék munkájukat,
  • garantálni a dolgozók egészségét, biztonságát, jólétét
  • az alkalmazott talajművelési eljárások minimálisra csökkentsék a talaj tömődöttséget, talaj szerkezeti romlást,
  • betartani a vevőkkel kötött írásos megállapodásokat, amely tartalmazza a vevők minőségi előírásait is,
  • csak minőséget garantáló vetőmagot és szaporítóanyagot használni fel,
  • minőségi, ellenőrzött öntözővíz felhasználást biztosítani,
  • az integrált növénytermesztési gyakorlatok keretében minimális növényvédő szer használatot kell alkalmazni, előnyben kell részesíteni az alternatív védekezési módokat, a vegyszerek helyesen kell kiválasztani és alkalmazni, vezetni kell a szükséges dokumentációkat
  • biztosítani a betakarítás és a betakarítás utáni kezelések higiéniai és termékkezelési követelményeit,
  • hulladék és szennyező anyagok kezelése és az újrahasznosítási tevékenységek előnybe részesítése,

Kelt.: 2017.10.01 Dombegyház

Készséggel állunk rendelkezésedre! Segíthetünk valamiben?

Munkatársainkat az alábbi elérhetőségek bármelyikén keressed bizalommal. Készséggel állunk rendelkezésedre!