Zöldbab és zöldborsó termesztésünk kifejezetten a konzervipar kiszolgálására történik. Fajtaválasztásunkat is ez határozza meg.
Fő partnereink a Bonduelle Central Europe Kft., Mirelite Mirsa Zrt. , Frescoverde Srl.
Az évenkénti átlag vetett terület 300 hektár.
A zöldborsó lekerülése után másodveteményként kerül elvetésre a zöldbab és esetenként a csemege kukorica.
A teljes termelés intenzív körülmények között, öntözött területen folyik. A termesztés során igyekszünk a precíziós termesztéstechnológiát alkalmazni, mellyel törekszünk a szükségszerű, okszerű vetőmag, növényvédőszer és műtrágya felhasználásra.
Zöldborsó- és zöldbab termesztése és értékesítése Gyakori kérdések
-
Milyen célra termesztik a zöldborsót és a zöldbabot?
A zöldborsó- és zöldbab termesztése kifejezetten a konzervipar kiszolgálására történik. A betakarítást követően a learatott termést rövid időn belül beszállítjuk a konzervgyárba, így garantálva a friss, jó minőségű konzervgyári alapanyagot.
-
Milyen cégekkel áll kapcsolatban a termesztő vállalkozás?
Fő partnereink a Bonduelle Central Europe Kft., Mirelite Mirsa Zrt., Frescoverde Srl.
-
Mekkora az éves vetett terület?
Az évenkénti átlag vetett terület 300 hektár.
-
Milyen másodveteményt vetnek el a zöldborsó után?
A zöldborsó lekerülése után másodveteményként kerül elvetésre a zöldbab és esetenként a csemege kukorica. Ez lehetővé teszi a termelés hatékony kihasználását és a gazdaságos működést.
-
Milyen termesztési technológiákat alkalmaznak a zöldborsó és zöldbab termesztése során?
A termesztés során igyekszünk a precíziós termesztéstechnológiát alkalmazni. Ez azt jelenti, hogy igyekszünk a lehető legpontosabban és hatékonyan alkalmazni a különböző anyagokat, minimalizálva ezzel a környezeti terhelést és költségeket.